¨

Sjællandsk enighed om Kattegatforbindelse

Foto: TV ØST

Alle 17 kommuner i Region Sjælland står til at bakke op om en fast forbindelse over Kattegat, så snart Femern Bælt har fået sin.

Det vurderer formanden for kommunernes sjællandske kontaktråd, KKR Sjælland, Vordingborg-borgmester Henrik Holmer, skriver dagbladet Nordvestnyt.

KKR Sjælland, der består af de 17 sjællandske kommuners borgmestre og 16 byrådsmedlemmer, holder i dag, tirsdag, møde på Sørup Herregård i Ringsted.

- Jeg regner med, at vi bliver enige om at formulere en fælles strategi, hvor både en fast forbindelse over Kattegat og en ny ringforbindelse mellem Helsingør og Køge er med til at øge fremkommeligheden og skabe udvikling på hele Sjælland, siger Henrik Holmer.

Det er dog ikke alle de sjællandske kommuner, der går lige helhjertet ind i kampen for en fast Kattegatforbindelse.

- Vi skal jo tage lokale hensyn og har en interesse i at bevare vores færgeforbindelse til Jylland, men jeg respekterer de andre kommuners ønske. Og Odsherred Kommune har ingen interesse i at sabotere deres videre arbejde, siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov til dagbladet Nordvestnyt.

På KKR-mødet i dag nøjes borgmesteren derfor med at tilkendegive, at han ikke kan tage stilling til sagen, fordi Odsherred Kommune slet ikke har drøftet den.

Går mødet som ventet, er det første gang, de sjællandske kommuner formulerer en fælles holdning til Kattegatforbindelsen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App