¨

Sjællandsk beredskab gav stormhjælp i Jylland

Foto: TV ØST

Mandskab fra Beredskabsstyrelsen Sjælland har måttet træde til med hjælp i både Jyllinge og Jylland efter weekendens to storme Dagmar og Egon.

Omkring 75 mand fra Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved har været indsat i kampen mod oversvømmelser efter weekendens stormvejr. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Tvillingestormene Dagmar og Egon pressede i weekenden havvand ind mod Danmarks kyster og fik vandstanden til at stige voldsomt i fjordene. I løbet af søndagen steg vandstanden så meget i de vestlige dele af Limfjorden og flere nordsjællandske fjorde, at vandet en række steder brød igennem diger og oversvømmede kystområder. I Lemvig måtte politiet evakuere beboerne i 50 husstande fra deres hjem.

Mobile dæmninger og sandsække

Det har betydet, at mandskab fra Næstved har måttet træde til med stormhjælp. I samarbejde med de kommunale redningsberedskaber har Beredskabsstyrelsens opgave hovedsagligt været at inddæmme vandet med mobile dæmninger og sandsække samt at lænse vand væk fra oversvømmede områder med styrelsens højkapacitetspumper.

Ifølge Beredskabsstyrelsens foreløbige opgørelse har i alt op mod 350 befalingsmænd, værnepligtige redningsspecialister og frivillige fra styrelsens afdelinger været indsat i forbindelse med stormene og de efterfølgende oversvømmelser. Heraf var cirka 75 fra Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Styrker flyttet til Limfjorden

Styrelsens afdelinger i Thisted og Herning har været indsat i Løgstør, Skive, Struer, Hjallerup, Lemvig og Nykøbing Mors, mens afdelingerne i Næstved og Hedehusene har været sat ind i Jyllinge Nordmark, Gundsømagle, Karrebæksminde, Fladså og Gniben.

Oversvømmelserne i de vestlige dele af Limfjorden var så omfattende, at styrelsen søndag måtte flytte mandskab fra afdelingerne i Haderslev, Næstved og Bornholm til disse indsatssteder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App