Sjællands mest velsmagende drikkevand

Kostræde Ny Vandværk gjorde sig om nogen bemærket i Årets Vand Grand Prix 2014. De kan nu kalde deres vand for Sjællands mest velsmagende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er nok ikke mange, der er klar over det, men her i regionen har vi faktisk det mest velsmagende drikkevand  på hele Sjælland.

Det blev for nylig slået fast i en stor, landsdækkende konkurrence i København. Årets Vand Grand Prix 2014, hvor Kostræde Ny Vandværk i Lundby om nogen gjorde sig bemærket.

 I konkurrencen endte det lille, lokale vandværk på en 3. plads med 40 ud af 50 mulige point. Første – og andenpladsen gik til vandværker i Jylland og Kostræde Ny Vandværk kan altså derfor prale af, at have det mest velsmagende drikkevand på Sjælland.

 - Det er vi da stolte af. Det viser jo, at vi gør det rigtige og især også, når vi som sådan et lille vandværk, som vi jo egentlig er, kan gøre os gældende overfor de store forsyninger, fortæller Leif Nygaard, der er formand for vandværket.

I alt 30 vandværker fra hele landet deltog i konkurrencen, hvor fem dommere skulle smage og bedømme vandet ud fra blandt andet indhold af salt, jern og klor.

Omkring 110 kubikmeter vand pumper vandværket ud i døgnet til de godt 550 forbrugere, som nu pludselig er blevet en udvalgt skare med guld i hanerne.

-  Jeg er stolt over det, jeg synes, det er flot. Det smager frisk og dejligt, siger Karen Pedersen, der bor tæt på vandværket.

Udover æren vandt vandværket 175 tomme vandflasker, og formand Leif Nygaard tør godt satse stort på fremtiden.

-  Det kunne sagtens blive det mest velsmagende vand i Danmark. Det ville være sejt, siger han.