Sjællands gymnasier taber på taxameterordning

Millionbesparelser i 2008 vil ramme gymnasierne i Region Sjælland særlig hårdt, mener socialdemokraten Magnus Heunicke

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når gymnasierne mandag slår dørene op efter juleferien venter nogle hårde måneder, siger socialdemokraten Magnus Heunicke.

Han oplyser, at et svar fra Undervisningsministeren dokumenterer, at der i gennemsnit er 2.173 kr. mindre pr. årselev fra 2007 til 2008 på de sjællandske gymnasier.

- Her har vi sort på hvidt, hvordan regeringens sparekniv rammer her på Sjælland. Det er en brat opvågning efter en valgkamp, hvor der ikke var nogen grænser for løfterne fra V og K, siger Magnus Heunicke.

I alt skal gymnasierne i Region Sjælland ifølge Magnus Heunicke skære 22 mio kroner i 2008. Grunden til, at de sjællandske gymnasier rammes så hårdt, er, at man her i regionen tidligere havde en højere standard end landsgennemsnittet.

- Nye tal viser, at 23 procent af de unge springer fra en påbegyndt ungdomsuddannelse som f.eks. gymnasierne. Det placerer Danmark blandt de dårligste i EU, og der er langt op til målsætningen om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. I sådan en situation er det som en knytnæve i en blåt øje at gennemføre besparelser, siger Magnus Heunicke.