Sjælland under vand

Kraftigt regnvejr har sat veje og tunneler under vand flere steder på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Veje under vand og søer, der går over deres bredder. Det var torsdag aften situationen flere steder på Sjælland efter langvarige, kraftige regnskyl.

I Roskilde gik flere åer og mindre søer over deres bredder og skabte oversvømmelser. I Helsingør melder politiet om kloakdæksler, der er skudt op af regnvand, og i Hillerød og Ølstykke frarådede politiet torsdag aften al udkørsel på grund af "meterdybe" regnvandssøer under viadukter og på lavtliggende steder.

- Der er oversvømmelser alle vegne, og vi har overhovedet ikke overblik over situationen, fortæller vagthavende hos politiet i Roskilde.

Ved Københavns Lufthavn måtte politiet afspærre en tunnel, der fører trafikken under startbanen.

- De pumper på livet løs derude, men det har indtil videre været en forgæves kamp, siger den centrale vagtleder hos politiet i København.

Også Københavns Vestegn er hårdt ramt.

- Vi døjer virkelig meget med det regnvejr. Der er stort set vand overalt, og især på motorvejene er der faldet rigtig store mængder regn, lyder meldingen fra politiet, der opfordrer bilisterne til at køre yderst forsigtigt.

Kældre i hovedstaden sejler i vand. Foreløbig har Falck modtaget 160 anmeldelser om vandskader efter, at det stort set har regnet i et døgn. Falck forventer, at der kommer flere til, fordi mange er på ferie.

- Det er run på i øjeblikket. Vi har 130 vandskader i Region Hovedstaden og omkring 30 på det øvrige Sjælland primært ved Køgebugt-området, så det er hovedstaden, der er hårdest ramt, siger Mikkel Andreas Beck, som er pressechef for Falck.

Der vil derfor være ekstra ventetid på hjælp, men maksimalt 24 timer lover pressechefen.

Omfanget af problemerne hører ifølge Falck til i den større ende, og antallet med vandskader vil formentlig stige i den kommende tid, fordi mange er på sommerferie. Derfor opfordrer Falck folk til at tjekke naboens kælder for vand.

/ritzau/