¨

Sjælland får flere og flere iværksættere

Regionsrådsformanden fremhæver, at Region Sjælland har et særligt fokus på iværksættere og blandt andet har etableret 12 såkaldte vækstfabrikker.

Det går fremad med iværksætteriet i Region Sjælland, og det er en meget positiv udvikling, mener regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

De nye virksomheder knopskyder lifligt rundt omkring i Region Sjælland.

Siden 2012 har antallet af iværksættere været i vækst, og der er hvert år kommet 4,4 procent nye virksomheder til i gennemsnit.

Og det tal kan kun Region Hovedstaden overgå, viser tal fra Væksttendens 2016 udarbejdet af Center for VækstAnalyse.

Det skriver Væksthus Sjælland i en pressemeddelelse.

De nye virksomheder betyder også nye arbejdspladser, og i løbet af de sidste ti år har nye firmaer givet regionen 30.000 job. Det er noget, som regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) er meget begejstret for.

- Iværksættere er innovative og styrker konkurrencekraften. De mange nye iværksættere er et sundt tegn på, at vi både har et stærkt erhvervsliv, og at Region Sjælland i fremtiden kommer til at stå rigtig stærkt, siger han i pressemeddelelsen.

Byggeriet har et særligt fokus

I 2015 kom 2.700 nye virksomheder til i Region Sjælland, og en stor del af dem finder vi inden for bygge- og anlægsbranchen.

- Byggeriet fylder meget for os i Region Sjælland. Det er et af de styrkeområder, vi har, og derfor er det også et særligt satsningsområde for os i regionen, siger Jens Stenbæk.

- Vi har særligt fokus på, at vores mindre virksomheder lykkes med at få del i de mange ordrer, der ligger i byggeriet af sygehuse og broer. På den måde kommer der lokale job ud af de investeringer, vi laver som region.

Regionsrådsformanden fremhæver også i den forbindelse, at Region Sjælland har et særligt fokus på iværksættere og blandt andet har etableret 12 såkaldte vækstfabrikker.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App