Sjællænderne er blandt EUs pendlerelite

Mere end hver fjerde sjællænder pendler hver eneste dag ind over en regionsgrænse for at komme på arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kigger man på myldretidstrafikken på Holbækmotorvejen, Vestmotorvejen og Køge Bugt-motorvejen om morgenen eller ind i toget på Sydbanen eller Nordvestbanen kan man næppe være i tvivl om, at mange sjællændere hver dag pendler til Hovedstaden.

26,2 procent, eller mere end hver fjerde beskæftigede sjællænder, pendler ind over en regionsgrænse for at komme på arbejde.

Langt, langt de fleste tager over grænsen ved Roskilde eller Greve til hovedstaden, men enkelte bidrager også til statistikken ved at tage turen over Storebælt.

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Det gør ikke bare sjællænderne til Danmarks mest pendlende folkefærd, men også blandt dem i Europa, hvor flest pendler over en regionsgrænse for at komme på job. Det viser en analyse fra kommunernes magasin, Momentum,

Her ligger Sjælland på en 11.plads ud af i alt 272 regioner, der toppes af regioner, som grænser op til storbyer som London, Bruxelles, Wien, Amsterdam.

Børnefamilier prioriterer frisk luft

Det er ikke kun væksten i hovedstadsområdet, der får mange sjællændere til at sætte nøglen i tændingen og tilslutte sig den lange slange af biler, der tager motorvejen mod øst hver morgen.

Som avisen skrev for nylig, påpeger flere forskere i analysen, at en af hovedårsagerne til den store pendling er, at mange, især børnefamilier, prioriterer natur og frisk luft i et hus, de kan betale, over hvor lang tid, de kører på arbejde.

 


Nyhedsoverblik