Sjællændere går mere til psykolog end i resten af landet

I sidste uge kom det frem, at danskerne går stadig mere til psykolog. På fem år er antallet af henvisninger steget med 34 procent på landsplan. Men her i regionen er stigningen endnu højere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det var en benhård erkendelsesrejse og et benhårdt blik ind i spejlet.

For et halvt år siden stoppede Dyveke Sejm fra Holbæk med at gå til psykolog. Forinden havde en skilsmisse med manden gennem syv år skabt store problemer. 

- Det var svært, fordi han havde ganske alvorlige psykiske problemer. Han var meget syg, og han havde et meget alvorligt alkoholmisbrug, fortæller hun.

I løbet af de sidste fem år er antallet af personer, der bliver henvist til psykolog steget med 34 procent på landsplan. Men i Region Sjælland er tallet steget med hele 40 procent. Det viser tal fra Danske Regioner.

Og hos psykolog Jesper Lundberg fra Holbæk mærker man den udvikling.

- Til oktober har vi tre års fødselsdag. Og der har været en stigning. En ekstrem stigning, siger han.

Sidste år modtog godt 8.000 psykolog-behandling i Region Sjælland. Og det kan der være flere årsager til, mener Jesper Lundberg.

- Vores velfærdssamfund gør, at vi har for mange valgmuligheder og goder at vælge imellem. Det gør os stressede, ligesom små børn bliver stressede. En anden ting, som er væsentlig, det er, at vi har flere penge. Det vil sige, vi har også råd til at søge hjælpen. Og det tredje er, at det er blevet mindre tabu, siger han.

De fleste, der henvender sig hos Jesper Lundberg, har stress-relaterede problemer.