Sjælden åbenhed om bankernes regnskaber

Bankerne har brug for at vise, at de ikke er som Bank Trelleborg eller Roskilde Bank.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det seneste års kriser i Banktrelleborg og Roskilde Bank får nu flere og flere danske banker til at åbne skabsdøren på vid gab for at vise, at skeletterne ikke rasler i skabet.

Hvor banker og sparekasser tidligere har holdt tæt med udlånsporteføljen, er især de banker, der har store eksponeringer til ejendomsmarkedet nu begyndt at fremlægge detaljerede beskrivelser af udlånene, og det vil tvinge flere banker til at følge trop, mener analytikere ifølge dagbladet Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil se større åbenhed fra bankerne i forbindelse med de kommende regnskaber. Dem, der mener, at de har rene hænder, de har jo interesse i at få så mange oplysninger frem som muligt, og det kan tvinge andre ad samme spor, selvom de ellers helst havde undgået det, siger Christian Hede, bankanalytiker i Jyske Bank.

En af de banker, der har været tvunget til at være mere meddelsom end normalt, er fynske Fionia Bank, der i juni meddelte, at banken var nødt til at hensætte op mod 200 mio. kr. til tab inden for især ejendomsbranchen. I starten af juli skrev banken så, at hensættelserne sandsynligvis blev lidt mindre end hidtil antaget og dermed lande på 133 mio. kr. i stedet.