Sikkerhed ved færgeleje

Holbæks borgmester foreslår nu, at havnen på Orø sikres med en bom. Det sker efter to bilister i sidste uge druknede, da de kørte ud i vandet. Myndighederne besigtiger færgelejet her til aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg foreslår, at der sættes en bom op ved færgelejet. Så klart lyder meldingen fra Holbæk radikale borgmester Jørn Sørensen.

Det sker efter to bilister i sidste uge druknede fordi de kørte lige ud i vandet.

Men Orø borgerne er i tvivl om borgmesterens forslag er det rigtige.

- Det synes jeg er en rigtig god idé, det er jo dybt tragisk, det der er sket, siger Lis Schumacher fra Orø i dag til TV2ØST.

Men vi skal ikke meget længere ned ad  gaden på Orø, før meldingen er en helt anden, når det gælder en bom i færgelejet.

- Det er vanvid, der jo mærket af mere end hundrede meter før man falder i vandet, det må være nok, siger Helle Gottrup, Orø.

På kabelfærge-overfarten på Randers Fjord, har de lokale vejmyndigheder for et års tid siden besluttet at en etablere en bom på havnen, men vejmyndighederne har aldrig forlangt en bom på færgelejet på Orø.

- Jeg vil understege, at de forhold der er på havnen på Orø i øjeblikket er lovlige. Men det betyder jo ikke, at der ikke er plads til forbedringer, siger Holbæks borgmester.

Politi og vejmyndighederne inspicerer her til aften forholdene i færgelejet på Orø.