Sikker DM-sejr til Henning

Triatleten Rasmus Henning vandt søndag som ventet DM-guld på OL-distancen i Nykøbing Falster. Han løb fra sin klubkammerat Jens Toft i det afsluttende løb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Triatleten Rasmus Henning fejrede søndag en af sine sjældne optrædener på dansk grund med at vinde DM-guldet på OL-distancen i Nykøbing Falster. Det danske medaljehåb til legene i Beijing sejrede foran klubkammeraten fra TRI4, Jens Toft.

 - Jeg løb sammen med ham de første seks-syv kilometer, så begyndte han at have det for hårdt. Jeg skruede lidt op for tempoet, og jeg havde meget mere at give af. Jeg skulle selvfølgelig have sejren, men jeg skulle heller ikke give den for meget gas. Jeg skal restituere hurtigt, så jeg kan komme i gang med træningen i det sidste forløb frem mod OL, sagde Rasmus Henning efter sin sejr.

Det var netop taktikken at følges ad med klubkammeraterne, så de øvrige konkurrenter kunne blive sat på OL-distancen, som består af 1,5 kilometer svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb.

 - Der var lidt sport i at se, om vi kunne få anden - og måske tredjepladsen med til klubben. Derfor prøvede jeg at kontrollere det på svømmedelen og få Jens Toft med rundt, og vi rykkede så fra de andre på cyklingen, og han endte også med at tage andenpladsen, sagde Rasmus Henning.