Sigtelse: Udgav sig for at være læge ved ulykke

En mand er blevet sigtet for at udgive sig for at være læge ved en ulykke på Sydmotorvejen sidste år, hvor tre biler kørte sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da tre biler sidste år stødte sammen på Sydmotorvejen, kom en mand ilende til for at tilbyde sin hjælp til de redningsfolk, der allerede var på stedet. Det fik han lov til, for manden sagde, han var læge. Det var han bare ikke, skriver kriminalmagasinet Station 2 på TV2.dk.

Heinrich Larsen, der er paramediciner, var en af de første redningsfolk på stedet. Tre personer var kommet til skade i ulykken, men ifølge Heinrich Larsen virkede manden rolig og fattet og kom med nogle gode tilbagemeldinger på de ting, der skete.

Betjent fattede mistanke

Det var først, da en betjent senere bad om mandens navn og spurgte, hvor han var læge, at manden blev afsløret. Betjenten fattede mistanke til manden, og det viste sig da også, at han ikke var læge eller havde nogen anden medicinsk baggrund for den sags skyld.

- Det ser vi alvorligt på, for det er klart, at hvis man udfører en lægegerning, som man ikke har en uddannelse til, så kunne man i teorien komme til at forværre en tilskadekommen, der ligger der. Og det er jo ganske alvorligt, fortæller lederen af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mather.

- Det er grotesk

Manden er nu sigtet for at have udgivet sig for at være læge og for at udføre lægefagligt arbejde. Camilla Christensen, der er et af de to ofre, han nåede at behandle, er rystet over sagen.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Jeg synes, det er grotesk, hvis der kunne have været sket noget senere hen. Han kunne være skyld i, at jeg havde skader senere hen. Jeg synes, det er forfærdeligt, at de folk, man skal sætte sin lid til, og som man skal tro på, ikke engang er til at stole på, fordi de udgiver sig for noget, de ikke er, siger hun til Station 2.