Sidste øl fra Maribo Bryghus

Det var tirsdag en vemodig dag for de ansatte på Maribo Bryghus. Den sidste bryg blev nemlig tappet på flasker og bryghuset definitivt lukket ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at have eksisteret i 113 år og produceret knap halvanden milliard øl, så lukkede Maribo Bryghus tirsdag definitivt ned for produktionen.

Siden 1895 har bryggeriet leveret øl til tørstige danskere, men nu er det slut, for bryggeriet kan ikke længere følge med.

- Der er simpelthen ikke økonomi i, at drive et bryghus af denne størrelse mere. Maribo Bryghus er blevet for lille til, at det er rentabelt, siger Peter Hartmeyer, som er bryggerichef på Maribo Bryghus.

Den øl, der tidligere blev produceret i Maribo skal nu laves i Faxe. Og de knap 40 ansatte fra Maribo har fået tilbuddet om at flytte med. Otte har sagt ja tak - her i blandt Boye Larsen. Han siger farvel efter 15 år på bryghuset i Maribo.

- Det værste ved at skulle forlade det her sted er, at jeg mister det sammenhold og de kolleger, som jeg har - det kommer jeg til at savne, siger Boye Larsen.

Også bryggerichefen ser vemodigt på lukningen.

- De ansatte, jeg har her i huset er lige så meget mine kollegaer, som de er mine venner og kammerater. Det er jo et lille lokalsamfund, og vi kender hinanden alle sammen. Det gør ondt i sjælen at lukke sådan noget - og samtidig er det et stykke kulturhistorie, der forsvinder, siger Peter Hartmeyer.

Den absolut sidste flaske øl brygget på Maribo Bryghus er blevet mærket med en hvid seddel med bryggerichefens underskrift. Og flasken bliver blandet med leveringen til butikker i nærområdet. Den heldige finder vinder - ja, hvad andet - en kasse øl.