Side 9 piger delte sprut ud

Ekstra Bladet delte i dag gratis drinks ud på torvet i Nykøbing Falster. Det var en reaktion på lokalpolitikernes druktur i Nordtyskland. Politiet lukkede festen tidligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seertjek:

/* */

I tirsdags havnede byrådet i Guldborgsund på forsiden af Ekstra Bladet. Politikerne havde været på studietur til Nordtyskland for at se på kunst i det offentlige rum.

Ekstra Bladet fulgte efter med skjult kamera og kunne efterfølgende vise billeder fra en tilsyneladende våd druktur.

I dag stillede avisen en bod op på torvet i Nykøbing Falster, hvor side 9-piger uddelte gratis drinks til forbipasserende. Avisen havde købt samme mængde sprut, vin og øl, som byrådspolitikerne angiveligt indtog under den nu berømte studietur.

- Allerhelst ville vi jo gerne have, at borgmesteren betalte pengene tilbage til borgerne. Det er jo dem, der har betalt for de op mod 30 genstande, politikerne hver især har fået på studieturen til Tyskland, fortæller Sverre Quist.

Han er en af de journalister, der fulgte med Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg til Tyskland.

[video:flv:side9.flv]
Der var rift om de gratis drinks på torvet - Video TV2 ØST

Festen lukkede før tid
Men festlighederne varede ikke længe. Politiet dukkede nemlig op og lukkede for udskænkningen efter en time. Ifølge Ekstra Bladet havde de ellers talt med politiet tidligere for at sikre sig, at arrangementet var lovligt.