Shoppingklub er en guldgrube

Scandlines tjener fedt på deres shoppingklub. Omsætningen i rederiets grænsebutik Border Shop er nu lige stå stor som før det todlfrie salg blev afskaffet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Scandlines tjener fedt på grænsehandlen. Danskerne vil hellere tage til Tyskland for at købe spiritus og chokolade, selv om der ikke er meget at spare. Det fortæller DR Sjælland.

Omsætningen i Bordershop og Scndlines butikker og restauranter var sidste år knapt to milliarder kroner. Det er næsten halvdelen af Scandlines samlede omsætning.

- Det overrasker os, at salget i blandt andet Border Shop nu er oppe på samme niveau som dengang, der var toldfrit salg. Det gør det samtidig relevant at sende et blad ud til mange mennesker, og derfor gjorde vi medlemsskabet af Shoppingklubben gratis, siger Gert Jakobsen, informationschef hos Scandlines, til DR Sjælland.

Det er specielt i Shoppingklubben at Scandlines kan mærke danskernes ahng til grænsehandel. På bare 10 måneder er medlemstallet steget fra 14.000 til 110.000 medlemmer. Den store stigning skyldes blandt andet at det i sommer blev gratis at være medlem.

Shoppingklubben giver rabat ved grænsebutikken bordershop mellem Rødby og Puttgarden. Og med fadølsbar, skattejagt og tøjafdeling har Scandlines haft held med at gøre shoppingturene til en familieudflugt.