¨

SF kritiserer ministers køb af rygeboks

Foto: TV ØST

SF undrer sig over, at fødevareministeren har brugt 34.000 skattekroner på en rygeboks på sit kontor.

33.744 skattekroner.

Så mange penge har fødevareminister Mette Gjerskov (S), der er valgt i Sjællands Storkreds, brugt på at få installeret en rygekabine på sit kontor.

      Men det er måske ikke den kvikkeste idé, ministeren har fået, mener regeringspartneren SF.

      - Jeg undrer mig da over, at man har prioriteret at bruge 34.000 på en rygeboks, siger SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl.

      Han mener, at pengene kunne være brugt pengene bedre på et rygestopkursus

      Fødevareministeren har fået opstillet sin rygekabine, mens regeringen ellers har vedtaget at hæve afgifterne på cigaretter, og Folketingets præsidium har besluttet at forbyde rygning på enkeltmandskontorer på Christiansborg.

      - Hvis man har en rygekabine i et ministerium, kan det være et udmærket tiltag, men det bør da ikke kun være for ministeren. Så bruger man pengene på en relativt indsnævret gruppe, fortæller Jonas Dahl.

      Han vil sammen med SF kæmpe for at få en mere restriktiv rygelovgivning, hvor rygning på enkeltmandskontorer forbydes over alt i det offentlige.

      I oppositionen vækker rygekabinen foragt.

      - Det er dobbeltmoral af værste skuffe. Hvordan kan hun mene, det er i orden at bruge skattekroner på sig selv og sine laster i en tid, hvor alle andre må spare. Det er dybt forargeligt, siger politisk ordfører Benedikte Kiær (K) i en pressemeddelelse.

      Dansk Folkeparti mener, at det er stærkt kritisabelt, at "skatteborgerne skal være med til at betale for en ministers misbrug."

      Fødevareministeren selv genkender ikke problematikken.

      - Jeg har et kontor på fjerde sal. Det er langpokker i vold nede ad en gang, og det er altså ikke særlig praktisk at skulle ned på gaden og op igen imellem møderne. Og der er jo ikke noget i vejen med en rygekabine, siger Mette Gjerskov til Jyllands-Posten.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App