SF-formand i fare

Flemming Stenild kan risikere at miste markant politisk indflydelse. Han er formand for det magtfulde sygehusudvalg i regionen, der skal administrere den nye sygehusstruktur. Det vil flere regionspolitikere lave om på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formanden for Region Sjællands sygehusudvalg, Flemming Stenild (SF), risikerer enten at miste posten, eller at indholdet i udvalget bliver flyttet væk fra ham. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Flemming Stenild er en af initiativtagerne til den tværpolitiske gruppe, der stadig kæmper for, at regionens hovedsygehus bliver placeret i Næstved. Som udvalgsformand skal han imidlertid stå i spidsen for den beslutning, et flertal træffer, og her tyder alt netop på Køge-løsningen.

- Det er indlysende, at hvis han ikke arbejder for den dagsorden, der er, kan han ikke sidde der. Hvis han ikke ved den sidste afstemning på tirsdag stemmer for Køge, er der ingen vej tilbage, siger regionsrådsmedlem Nikolai Nikolaisen (S).

Formanden for Venstres gruppe i regionsrådet, Jens Stenbæk, har også svært ved at se, hvordan Flemming Stenild skal føre en beslutning om hovedsygehus i Køge ud i livet, ligesom regionsrådets formand, Steen Bach Nielsen (S) er betænkelig:

- Det er helt umuligt for Flemming Stenild at udføre sygehus-forliget, hvis han samtidig har en retorik om, at det er noget møg, siger Steen Bach Nielsen.