Sexvideo på CEUS

En sexvideo med to studerende fra handelsskolen CEUS har gennem flere uger cirkuleret på skolen. Kvinden, der optræder på videoen, har meldt sig ud af skolen. Drengen, der sendte videoen videre, er blevet politianmeldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et lille tryk på send på mobiltelefonen, der satte hele sagen i gang. De to studerende gik begge på CEUS og var kærester. De optog i enighed en video på mobiltelefon af et såkaldt blowjob. Da de to gik fra hinanden, sendte drengen videoen videre.

 

- Videoen blev sendt i omløb for flere uger siden, men jeg hørte først om den i går. Jeg har talt med eleverne og fortalt, at det ikke er noget vi vil se på skolen, siger Hans Jørgen Kristiansen, Rektor på CEUS.

 

Den 19-årige kvindelige studerende har efterfølgende måtte skifte skole. Drengen, der sendte videoen videre, er stadig elev på skolen. I følge studieordningen er ikke mulighed for at straffe ham.

 

- Videoen er ikke optaget på skolens grund, og sagen ligger nu hos politiet. Vi vil lade politiet om at håndtere sagen, vi straffer ikke dobbelt, fortæller Hans Jørgen Kristiansen.

 

Sagen bliver nu efterforsket af Nykøbing Falster Politi. De vil i den kommende tid afhøre begge elever. Den mandlige elev risikerer op til seks måneders fængsel.   

 

Hos Foreningen Sex og Samfund opfordrer man de unge til helt at lade være med at lade sig filme.

 

- Man skal tænke meget nøje over hvor billederne kunne ende. Både hvis man lader sig optage, og hvis man har følsomme billeder af andre liggende. Det her er også et spørgsmål om etik blandt de unge, understreger Marianne Lomholt, Leder i Sex og Samfund.

 

Den mandlige elev, der sendte videoen rundt, risikerer op til 6 måneders fængsel.