Sex-sigtet soldat hjemsendt

43-årig soldat fra Korsør hjemsendt fra flådestationen. Han er sigtet i sag, hvor han har opfordret en 13-årig pige til sex gennem chat på internettet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands Politi har ikke fundet grundlag for at fremstille en 43-årig soldat fra Korsør i grundlovsforhør, efter at det er kommet frem, at han har forsøgt at skaffe sig adgang til sex med en 13-årig gennem chat på internettet.

Manden er derfor løsladt, men han er nu  sendt hjem fra sit arbejde på Flådestation Korsør. Han er hjemsendt med løn, indtil der er kommet en afklaring på situationen, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Ifølge Søværnets Operative Kommando  kan hans internet-chat koste ham jobbet i flåden. Søværnet afventer politiets undersøgelse, og om der eventuelt skulle blive rejst tiltale, inden man foretager sig noget yderligere i sagen, oplyser presseofficer Klaus Randrup.

Den 13-årige, som soldaten traf på internettet, viste sig at være en konstruktion, som journalister på Ekstra Bladet havde lavet, og den 43-årige far til to blev afsløret, da han troppede op til et aftalt møde.

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen er den løsladte fortsat sigtet for paragraf 222 stk. 1 i straffeloven om sex med personer under 15 år.

- Han er løsladt, men efterforskningen fortsætter, og vi har blandt andet beslaglagt en computer og andre ting, som skal gennemgås, siger han.