Servicehunde til handicappede

Hunde, der er trænet til at hjælpe handicappede i dagligdagen er blevet efterspurgte. Og det giver ekstra udfordringer for et træningssted i Holmegaard - de leverer nemlig trænede hunde til handicappede - ganske gratis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En enkelt saltomortale under gymnastiktræning ændrede for godt seks år siden Michael Jodehl Kristiansens liv. Han lander på hovedet og brækker halsen. 

Gymnastikulykken kostede ham førligheden og svækkede også hans arme

- Det var hårdt pludseligt at skulle bede familie om hjælp til dagligdagsting, fortæller Michael Jodehl Kristiansen.

Men for snart fire år siden fik han en hjælper.  Skipper er en servicehund, og ligesom mange andre hunde trænet af foreningen Servicehunde til Handicappede (STH). Foreningen har eksisteret i godt ti år og efterspørgslen på deres hjælpsomme hunde er kun blevet større med tiden.

- Folk har fået øjnene op for den hjælp hundene er. Både med de praktiske ting som at samle ting op og slukke og tænde lyset, men den gør jo også en hel del for ens velvære, fortæller Lise Lotte Christiansen, servicehundeinstruktør fra STH

Og det er ikke billigt at optræne en servicehund. Med dyrlægeundersøgelser, tests og omfattende træning koster en enkelt mellem 70.000 og 100.000 kroner

Men brugerne skal ikke lægge en krone på bordet - alt er nemlig udelukkende finansieret af sponsorater.

- Det gør at vi har en ekstra udfordring i at finde sponsorater og skabe opmærksomhed om os selv. Vi får ingen offentlig støtte, så det er op til os selv at skaffe penge, siger Lise Lotte Christiansen.

Michael Jodehl Kristiansen er ikke i tvivl om, at hans hverdag havde set anderledes ud, hvis ikke sponsorater havde hjulpet ham til at få Skipper.

- Så havde jeg ikke haft en hund i dag. Jeg havde slet ikke haft det overskud, det kræver at træne en hund op, mener Michael Jodehl Kristiansen

Og det er ikke kun på de praktiske områder, som Skipper har forbedret.

- Jeg er blevet et gladere menneske, og jeg ser mere lyst på tingene.

I år får seks nye brugere en hund fra Servicehunde til handicappede.

 

Læs mere om foreningen på www.servicehunde.dk