Senior-bryllupper

Flere ældre gifter sig, viser tal fra Danmarks Statistik. De ældre føler ikke, at livet er forbi, selvom de har passeret 65, lyder forklaringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kærlighedslivet langt fra er slut, selvom håret er blevet gråt og man har brug for briller.

Sidste år blev 1068 mennesker over 65 år gift, og det er en stigning på 38 procent på otte år. Det skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

En enkelt mand og én kvinde blev gift i en alder af 94 år, men ellers er de fleste seniorbryllupper i alderen mellem 65 og 75 år.

En af dem, der mærker tendensen, er sognepræst Poul Joachim Stender fra Kirke Saaby Sogn på Sjælland, der i år har viet tre modne par.

-Ungdommen har bredt sig, og de ældre føler sig af gode grunde meget yngre end tilsvarende aldersgrupper gjorde for 50 år siden. De har lyst til at starte på en frisk og føler ikke, de er nået til støvets år, i forhold til tidligere, hvor der måske var en følelse af, at det ikke kunne betale sig at kaste sig ud i et nyt ægteskab, siger Poul Joachim Stender.

De fleste, der gifter sig, når de har passeret de 65 år, er enker, enkemænd eller fraskilte og har derfor voksne børn, og det er Poul Joachim Stenders indtryk, at børnene tager det pænt.

-De under deres forældre ægteskabet, og så slipper børnene også for meget arbejde i det øjeblik, deres enkefar bliver gift, og de ikke længere behøver at bekymre sig, om han nu har det godt og får noget at spise, siger sognepræsten.