Send flere penge (VIDEO)

Sammenslutningen af Danske Småøer mødes i dag med Folketingets Økontaktudvalg. Øverst på dagsordenen står ønsket om flere penge til færgefarten og protester over nedskæringer i støtteordningerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er med bekymrede miner repræsentanter fra de små øsamfund i dag mødes med politikerne på Christiansborg.

- Det her det er hjerteblod. Muligheden for at færgen kan fungere på samme serviceniveau som nu, det er livsnerven til øerne. Og den østøtte, der nu bliver beskåret, har meget stor betydning for, at vi får aktivitet på øerne og dermed helårsliv, siger Henry Larsen fra Sejerø.

Se interview med Henry Larsen fra Sejrø og Henrik Brodersen fra Dansk Folkeparti herunder:
[video:flv:081125_suresmaaoer.flv]

Han er formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, der består af 27 danske øsamfund.

De vil i dag bl.a. gøre politikerne i udvalget opmærksomme på, at udgifterne til færgedriften er steget væsentligt mere end det statstilskud, der følger med på finansloven.

Samtidig mener de, at regeringen truer øernes fremtidige økonomi alvorligt, fordi de på finansloven for 2009 har sammenlagt nogle støttepuljer til landdistrikterne, og samtidig reduceret beløbet med 10 mio. kr.

- Man hører hele tiden, at landdistrikterne skal højt på dagsordenen, derfor er det fuldstændigt ufatteligt for mig, at man skærer ned i det her meget lille beløb, der er i støtte til landdistrikterne, siger Henry Larsen.

Medlem af Folketingets Økontaktudvalg Henrik Brodersen fra Dansk Folkeparti stiller sig klar til at hjælpe småøerne.

- Vi har spurgt ind til regeringen, om den her øvelse kan gennemføres, uden det går ud over øerne, og det har de sagt ja til. Men samtidig må jeg sige, hvis det ikke er tilfældet, så må vi ud at finde pengene nogle andre steder, for det er ikke rimeligt, siger han.