Seminarielukning: Lærerstuderende får det trangt

Lærerseminariet i Holbæk skal sandsynligvis lukke. Men på lærerseminariet I Roskilde er pladsen trang, så her glæder de studerende sig ikke til flere kolleger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De lærerstuderende i Roskilde er ikke begejstrede over udsigten til, at de snart skal byde 150 ekstra studerende fra Holbæk velkommen.

For det kniber med pladsen på University College Sjællands (UCSJ) campus, der er udset til at huse de ekstra studerende, fortæller formanden for Lærerstuderendes Landskreds i Roskilde, Anders Müller til Dagbladet.

- Så jeg er ikke vild med tanken om, at der skal komme 150 ekstra studerende fra Holbæk, siger Anders Müller.

Gruppearbejde i støj
Han fortæller, at de lærerstuderende ofte må mødes til gruppearbejde i campus' kantine. Et sted, hvor der ifølge formanden er så meget støj, at det ikke egner sig til gruppearbejde.

Alternativt må de studerende mødes privat.

- Det er ikke optimalt, når man som min gruppe består af studerende fra København, Slagelse, Køge og mig selv fra Høje-Taastrup. Og når man nu har et campus, vil det da også give bedst mening, at mødes netop der, siger han til Dagbladet.

Direktør: Der ER plads til flere
Ressource-direktør på UCSJ, Niels Benn Sørensen, medgiver, at han godt kan genkende, at de studerende lige nu oplever perioder med »meget voldsom belastning« på campus. Men det skyldes, at faciliteterne ikke udnyttes godt nok, mener han.

- I dag er der en spidsbelastning på campus fra klokken 08.00 til lidt over middag. Det skyldes, at alle uddannelser har lagt undervisningen der. Men det har hele tiden været meningen, at undervisningen skulle spredes ud. Den øvelse går vi i gang med her i foråret, siger Niels Benn Sørensen, der slet ikke er bekymret over en mulig tilgang af 150 ekstra lærerstuderende fra Holbæk.

- Nej. Vi har lige nu 3000 studerende. Hvis vi planlægger det her ordentligt, kan vi have 30 procent flere studerende, siger han til Dagbladet.


Nyhedsoverblik