Seks mænd og en kvinde savnes efter forlis

Syv søfolk savnes fortsat. Maskinmester omkom, mens tre unge blev reddet efter det slovakiske skib forlis i Femern Bælt. Besætningen bestod af tyrkiske søfolk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dykkere formåede ikke at finde nogle af de savnede besætningsmedlemmer i et kæntret skib mandag morgen.

De bankede på døre til kahytter og kiggede ind i kommandobroen, men undersøgelsen gav intet resultat, oplyser Søværnets Operative Kommando i Århus.

De savnede efter forliset i Femern Bælt sydøst for Rødbyhavn er seks mænd og en kvinde.

Både danske og tyske dykkere deltog i redningsarbejdet ved skibet, som ligger cirka 10 sømil fra kysten. Skibet lå på bagbords side med overbygningen under vandet.

Mandag morgen var det endnu ikke helt udelukket, at de savnede kunne opholde sig i luftlommer om bord på skibet. Derfor vil dykkere nu tage lytteudstyr i brug i eftersøgningen.

Besætningen bestod af 11 tyrkiske søfolk, og heraf blev tre mænd i alderen fra 19 til 24 reddet. Maskinmesteren omkom. Han var omkring 54 år, oplyser politiet i Nykøbing Falster mandag morgen.

Det 73 meter lange slovakisk-indregistrerede fragtskib, "Omer N", kæntrede af endnu ukendte årsager søndag eftermiddag. De tre unge blev reddet af et forbipasserende russisk skib, mens en helikopter bjærgede den døde maskinmester.

Ifølge de tre reddede besætningsmedlemmer var mindst tre af de syv savnede i deres kahytter, da skibet kæntrede.

Eksperter med særligt lytteudstyr er ved "Omer N". Når skibet er blevet drejet, vil de blive bragt over på det for at lytte efter livstegn fra de syv savnede.

Skibet er bygget i 1984 på Nordsøværftet i Ringkøbing og har ifølge oplysninger til Berlingske Tidende været på danske hænder i hvert fald frem til 2000.