Seerhistorie: Mystiske dyr i Holeby

John Sørensen fra Rødby har stødt på to underlige fyre i Holeby. Han fortæller historien her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På vej hjem fra arbejde i forgårs, mødte jeg et underligt dyr, det hoppede lidt rundt og virkede ikke specielt nervøs for min tilstedeværelse.

Invasive arter
Området har en særdeles rig fauna, men den herværende type passede ligesom ikke til det, jeg har lært i biologitimerne, og derfor gled tankerne lynhurtigt over i disse hersens "invasive arter", eller om det hele mon bare kunne være en underlig drøm.

Jeg fortalte om min oplevelse, og det viste sig, at en kollega havde set nøjagtig det samme som mig, så ikke nogen drøm!

I aftes, på nøjagtig samme sted (Keldskovvej ved Holeby), mødte jeg igen fyren, og denne gang nåede jeg at få et billede på mobilen. Det viste sig at være noget, der absolut ikke (ifølge bogen) lever frit i Danmark -nemlig en håndtam chinchilla. Jeg samlede den op uden problemer og satte den i min sidevogn.

Flere eksemplarer
Efter ca. 10 minutter passerede jeg igen stedet, og minsandten om ikke der gik en mere af slagsen. Denne nåede dog at gå i skoven, inden jeg fik fat i den.

Det lille pus på billedet er nu flyttet ind i fruens drivhus, og hvem ved , måske får den selskab en af dagene?

Det kunne jo egentlig også være, at der var en, der stod og savnede sine kæledyr. I så fald er der lige nu et stk. til afhentning, da jeg absolut ikke har til hensigt at nedsætte mig som pelsdyravler.

Kender du noget til dyrene? Så kan du kontakte TV2 ØSTs redaktion eller skrive en kommentar under artiklen her.

Har du en sjov historie, et godt billede eller en video, så kan du sende det til TV2 ØST her: Send et tip