Se tallene: Så mange har søgt ind på gymnasierne

161 færre unge har søgt en gymnasial uddannelse i forhold til sidste år, viser nye tal fra Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Traditionen tro starter nye 1.G elever efter sommerferien på landets gymnasiale uddannelser. Men ungdomsårgangene bliver mindre, og det kan mærkes på uddannelsesstederne i TV ØST’s sendeområde, hvor færre unge har søgt ind på en gymnasial uddannelse i forhold til sidste år. Det viser nye tal fra Region Sjælland.

Sidste år søgte 5.036 elever ind på én af de gymnasiale ungdomsuddannelser på Midt-, Vest-, og Sydsjælland samt på Sydhavsøerne, mens tallet ligger på 4.875 i år. Der er altså tale om 161 færre elever. Det er dog ikke noget, der bekymrer Peter Jacobsen (DF), formand for Regionsrådets Udvalg for Regional udvikling.

- De unge vælger klogt og bredt. De ved godt, at de har brug for en ungdomsuddannelse. For nogle år siden var det bestemt ikke en selvfølge i Region Sjælland, at man skulle gå mere i skole efter niende eller tiende klasse. Men nu er søgetallet til de gymnasiale uddannelser stabilt og højt hos os, især når man sammenholder det med, at der er blevet færre 15-17 årige, siger Peter Jacobsen, der er formand for Regionsrådets Udvalg for Regional udvikling i en pressemeddelelse.

Fremgang på Stenhus Gymnasium og HF

Selvom antallet af ansøgere generelt er dalet en smule, så oplever Stenhus Gymnasium og HF i Holbæk fremgang i antallet af ansøgere. Det glæder glæder vicerektoren:

quote Det er utroligt glædeligt. Det er vi virkelig glade for. Det tolker jeg som et udtryk for, at vi udbyder en god uddannelse.

Peter Fink, Vicerektor, Stenhus Gymnasium og HF

- Det er utroligt glædeligt. Det er vi virkelig glade for. Det tolker jeg som et udtryk for, at vi udbyder en god uddannelse, siger Peter Fink, vicerektor på Stenhus Gymnasium og HF.

Helt præcist har 22 flere søgt om optagelse på Stenhus Gymnasium og HF.

- Vi var lidt nede på en bølgedal sidste år, så nu er vi tilbage, hvor vi normalt hører til, siger Peter Fink.

Artiklen fortsætter under billedet.

Stenhus Gymnasium og HF har fået flere ansøgninger i forhold til sidste år.
Stenhus Gymnasium og HF har fået flere ansøgninger i forhold til sidste år.

Færre søger HF i Nakskov

Sidste år kom det frem, at de mindre gymnasier som Høng og Nakskov var udfordret på grund af et lavt antal ansøgere. I år kan Høng Gymnasium og HF dog glæde sig over at have fået 12 ansøgninger mere end sidste år. Her er der især flere, der søger ind på HF, mens lidt færre søger ind på STX.

gymnasier.jpg
Læs også
Færre søger ind på regionens gymnasier: De små risikerer at lukke
gymnasier.jpg
Læs også
Færre søger ind på regionens gymnasier: De små risikerer at lukke

Omvendt ser der ud på Nakskov Gymnasium, som overordnet set har oplevet 19 færre ansøgninger i forhold til sidste år. Det dækker dog over, at Nakskov Gymnasium også udbyder en HF-uddannelse i Maribo, som færre har søgt. Til gengæld har flere søgt ind på STX i Nakskov, hvilket glæder rektor, Peter J. O. Rasmussen:

- Det kan ikke være bedre. Det bliver lidt dyrere per elev, for klasserne bliver mindre, men næppe dyrere, end det nok skal gå med det, siger Peter J. O. Rasmussen, der er rektor på Nakskov Gymnasium og HF.

Han understreger samtidig, at der ikke er nogen grund til at være bekymret for gymnasiets fremtid.

 


Nyhedsoverblik