Se 2500 tons tung bro blive skubbet 47 meter

Du kan se med, når Vejdirektoratet skubber en bro på 2500 tons 47 meter under Sydbanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejdirektoratet er i gang med at bygge en ny bro, som skal føre Sorøvej ved Ganges Bro i Næstved under jernbanen. Broen er blevet bygget på en byggeplads ved siden af jernbanedæmningen i løbet af vinteren, og nu er den færdigstøbte 2500 tons tunge bro klar til at blive "skubbet" på plads. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det foregår ved, at broen lægges på jernbanesveller, som derefter i korte skub sørger for at få broen på plads. Det tager 4-6 timer at skubbe broen de 47 meter, når alt er gravet ud og klar, og det kan du komme og se.

Tager 4-6 timer

Skubbet af broen er planlagt til at finde sted onsdag den 4. juni fra klokken 6 og varer 4 til 6 timer. Tidspunktet kan dog rykke sig alt efter vind og vejr, så husk løbende at holde dig opdateret på projektets hjemmeside.

Til arrangementet vil Vejdirektoratet være til stede og forklare om broskubbet samt svare på spørgsmål om anlæg af den nordlige omfartsvej i Næstved.

Du er også velkommen til at besøge byggepladsen i dagene op til broskubbet fra den 1. til den 10. juni 2014. Der vil være opsat information om projektet.

Broskubbet finder sted i forbindelse med Vejdirektoratets arbejde med at bygge en omfartsvej nord om Næstved fra Vestre Ringvej/Slagelsevej til Køgevej. Arbejdet skal forbedre forholdene for den regionale trafik og det lokale trafikmiljø i Næstved By. Vejdirektoratet forventer, at de første trafikanter kan køre på omfartsvejen i 2016.

Flere dages arbejde

Arbejdet med broskubbet starter egentlig allerede søndag den 1. juni, hvor togtrafikken ledes ad en anden rute. Vi skærer jernbanesporene over, og sveller og skærver fjernes på en cirka 80 meter lang strækning. Samtidig bliver skråningerne ryddet for bevoksning, og bagefter bliver jordvolden under banen gravet ud for at give plads til broen.

 

Først derefter er vi klar til broskubbet. Når broen er på plads følger yderligere flere døgns intensivt arbejde med at få gjort broen færdig og lagt skinnerne tilbage, så den igen er klar til togtrafikken tidligt tirsdag morgen den 10. juni. Herefter begynder entreprenøren også at anlægge den nye Sorøvej.

Her finder du os

For at finde frem til byggepladsen, kan du følge skiltningen på Ringstedgade. Parkering vil blive anvist på et areal øst for Ringstedgade. Herfra vil du kunne gå hen til en platform med udsigt til broskubbet.

Vejdirektoratet har tidligere skubbet broer på plads på denne måde ved både Slagelse og Nykøbing Falster. Når broen bygges først og sættes på plads, når den er færdig, kan vi nøjes med at lukke af for togtrafikken i en kortere periode i stedet for at genere togtrafikken i flere måneder, lyder det fra direktoratet.

Togene kører efter en særlig køreplan i perioden fra den 1. juni til den 9. juni. Se mere på www.dsb.dk.