Scandlines solgt inden juli

Alt peger på et salg af det dansk-tysk-ejede rederi inden udgangen af denne måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Salget af det statslige rederi Scandlines er meget tæt på. Det siger kilder til borsen.dk. Trafikministeren bekræfter, at det tilstræbes, at Scandlines er solgt inden udgangen af juni.

Dermed ser der ud til, at det tysk-dansk ejede rederi endelig bliver solgt efter mange års forhandlinger, der er strandet på uenighed om, hvem der skulle købe, og hvad pengene skulle bruges til.

- Der tilstræbes en afgørelse inden udgangen af juni," lyder meldingen fra trafikminister Flemming Hansen (K) i et svar til Enhedslisten, der har spurgt om et Scandlines-salg indgår i forhandlingerne om en forbindelse over Femern Bælt.

- Forhandlingerne om salg af Scandlines og om en fast forbindelse over Femern Bælt foregår uafhængigt af hinanden, siger Flemming Hansen, der mener, at et salg inden udgangen af juni er realistisk.

Ifølge tidligere oplysninger er den danske og tyske regering blevet enige om, at dele af aktierne fordeles således, at den britiske kapitalfond 3i får 40 pct., den tyske finanskoncern andre 40 pct. og den mere industrielle investor Deutsche Seereederei (DSR) får de sidste 20 pct. til en samlet pris på cirka 11 mia. kr.

Venstres trafikpolitiske ordfører bekræfter, at et salg af Scandlines er meget tæt på.

- Vi er i gang med realitetsforhandlinger med de forskellige bydere på Scandlines, og der er et hårdt politisk pres på trafikministeren for at få lukket handlen. Vi glæder os meget til at se resultatet," siger Venstres trafikpolitiske ordfører, Christian Pihl Lorenzen, til borsen.dk.

- Jeg tror, vi når i mål inden udgangen af juni. Det skulle være realistisk, og vi har presset ministeren for at få salget afsluttet ikke mindst af hensyn til medarbejderne, der har brug for en afklaring, siger Christian Pihl Lorenzen.