Scandlines skærer i sejlplanen

Høje oliepriser og færre kunder får rederiet Scandlines til at skære ned på ruten Gedser-Rostock. Færgen "Rostock" tages ud af drift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om det dansk-tyske rederi Scandlines tidligere på året afleverede et rekordregnskab for sine ruter, vælger rederiet nu med kort varsel at skære antallet af afgange mellem Gedser og Rostock ned foreløbig vinteren over.

I stedet for 12 afgange dagligt, vil der fra oktober 2008 til april 2009 kun være 9 daglige afgange på ruten. Rent praktisk sker beskæringen af sejlplanen ved, at færgen "Rostock" tages ud af drift.

Scandlines begrunder nedskæringen på Gedser-Rostock ruten med, at overfarten er ramt af en konjunkturafmatning i Europa især på grund af høje energipriser. Det har medført faldende efterspørgsel på ruten, altså færre kunder.

Sidste år sejlede 15 procent flere personbiler end året før over Gedser-Rostock. Antallet af lastbiler voksede med 8 procent. Alligevel har selskabet fundet det nødvendigt at tilpasse kapaciteten foreløbig dette efterår og vinter.

- Hvis transportmængden stiger igen, er vi naturligvis også i stand til med kort varsel at øge kapaciteten og afgangsfrekvensen, så det igen passer til markedet, siger kommunikationschef hos Scandlines, Frank Havemann.

Det dansk-tyske selskab har 2400 medarbejdere og driver ni færgeruter mellem Tyskland, Danmark og Sverige samt i de baltiske lande og Finland.

/ritzau/