Scandlines med rekord-resultat

Scandlines opnåede med en omsætning på 4,08 milliarder kroner og et overskud på 768,7 millioner kroner selskabets hidtil bedste resultat. Overskuddet blev øget med hele 47 procent i 2006.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Scandlines tjener godt på færgesejladsen. Udover at overskuddet steg med 47 procent i 2006, så øgede virksomheden også omsætningen, som steg med 4,6 procent i 2006 til 546,9 millioner euro.

- Årsresultatet omfatter også engangsindtægter på 11,1 mio. euro, der stammer fra salget af ca. 10 procent af aktierne i Mols-Linien A/S. Men vi øgede også driftsresultatet med 24,2 millioner euro til 76 millioner euro i forhold til sidste år. Og det er vores bedste driftsresultat, siden selskabet blev stiftet i 1998, fortæller Scandlines adm. direktør Peter Grønlund.

Næsten alle forretningsområder bidrog til det gode koncernresultat. Ikke mindst fragtområdet har været med til at skabe væksten, som har været størst i trafikken mellem Skandinavien og de mellem- og østeuropæiske lande.

Den største vækst har der været på ruten Gedser-Rostock, hvor der i 2005 blev indført et nyt og mere effektivt færgekoncept.

Store forventninger

Som et resultat af de positive konjunkturer i de lande, der grænser op til Østersøen, samt udviklingen i den internationale arbejdsdeling, forventer Scandlines fortsat vækst i transportmængder og omsætning på de 12 færgeruter.

Scandlines ejes ligeligt af Deutsche Bahn AG og Det Danske Transport- og Energiministerium.

Scandlines transporterede i 2006 i alt ca. 20 millioner passagerer,