Satire er sjovest på Sydhavsøerne

Radio SydhavsØerne vandt i weekenden radiobranchens egen pris for Årets Radiosatire. Hør en bid af vindersatiren her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Satireholdet, "Anders og Co", løb med prisen for Årets Radiosatire - i et ellers godt besat felt med bl.a. "Tjenesten" på P3, "Rytteriet" på P2 og "Shangri-La" på 100FM. Det skete på den årlige radiokonference, RadioDays, hvor hele branchen af radiofolk er samlet.

Holdet består af Thomas Mikkelsen, Gustav Hertz og Carsten Adsersen, der var meget glade og overraskede over at vinde prisen.

- Vi er sindssygt glade for den her pris, virkelig beærede, og overrasket over at det lige præcis blev os der skulle have prisen i det svære felt, og ønsker at takke alle der har bakket op, bragt idéer på banen eller på anden måde vist go´ stil, og troet på os, fortæller de tre kreative personer.

Synk skuden
Det er andet år i træk at Radio SydhavsØerne vinder en pris på RadioDays. Sidste år tog de prisen for "Årets Kundepromotion" for konkurrencen "Scor Kassen".

Herunder kan du høre et eksempel på "Anders og Co". Eksemplet er fra sidste år og er satireholdets reaktion på sidste års pris:
Anders og Co - Synk Skuden.mp3

Der kan høres mange flere eksempler på den satire som holdet laver, på radioens hjemmeside www.sydhavsradio.dk.

Juryen sendte denne begrundelse med prisen:
- I slipstrømmen på en god nyhedshistorie, skal der helst ligge en god satirisk vinkling af denne. En sang, en sketch eller en parodi på hovedpersonen. I den idéelle verden var vi så hurtigt ude, at historierne i dagens nyhedsstrøm - udover "bare" at blive leveret osse lige fik et satirisk dask. Satiren adskiller sig fra det man kan kalde "almindelig comedy" ved blandt andet at være samfundskommenterende og nyhedsbaseret. Årets vinder laver satire på højt niveau. Dagsaktuelt, relevant og virkelig morsomt. Velproducerede lydlandskaber og effektive jokes gør Radio Sydhavsøerne - Thomas Mikkelsen, Gustav Hertz & Carsten Adsersen - til en vinder i kategorien Årets Radio Satire.