SAS-strejker skal ikke ramme chartergæster

SAS-strejker på stribe kan få chartergæster til at frygte for ferien. Men Startours Stig Elling lover, at feriegæsterne kommer afsted uanset hvad.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvis flere personale-grupper i SAS finder på at strejke, kan det komme til at betyde forsinkelser for chartergæsterne, men de kommer helt sikkert afsted, siger Startours direktør Stig Elling til TV2 ØST.

Han vil finde udlandske fly, hvis SAS ikke kan holde styr på sit personale. Det er nemlig SAS, der denne sommer skal flyve alle Startours feriegæster.

100.000 danskere køber hvert år rejser hos Startour. Derfor er der mange, der kan komme i klemme, hvis SAS's kabineperosnale eller piloter skulle finde på at strejke over løn - og arbejdsforhold igen.

- Det er klart, at det sender et dårligt signal med de mange strejker. Og når kabinepersonalet indrykker store annoncer tager de passagererne som gidsler, og det bryder jeg mig ikke om, siger Stig Elling. 

Stig Elling lægger ikke skjul på at skulle der opstå strejke problemer hen over sommeren, som gør at SAS ikke kan opfylde sin aftale med Startour, så kan det få konsekvenser for samarbejdet.

- Så har vi en ny situation og så må vi genoverveje den kontrakt vi har med SAS, siger han. 

SAS' svenske kabinepersonale har just i går genoptaget arbejdet efter at have nedlagt arbejdet i seks dage. Strejken betød omkring 1.200 aflyste fly. 

 I april var det det danske kabinepersonale, der stejkede, og tusindvis af danske passagerer sad fast i lufthavnen.

De sidste tre år har forskellige personale grupper i SAS strejket i alt seks gange, skriver Ekstra Bladet en en opgørelse.

Har du købt en charterrejse med Startour og frygter du at SAS strejker? Så vil vi gerne i kontakt med dig.
Send en mail med dine kontaktoplysninger

Vær med i vores afstemning