¨

Samsøfærge siger farvel til Kalundborg

Foto: TV ØST

Samsøfærgen Kyholm har for sidste gang forladt Kalundborg. En ny færge tager senere på dagen over i Kalundborg - men det er slut med at sejle til Kolby Kås.

En epoke sluttede søndag formiddag klokken 10.35 i Kalundborg. Ikke bare sagde byen farvel til færgen M/F Kyholm - man sagde også farvel til færgeruten til Kolby Kås.

Når færgen ankommer til Samsø, så er det færgen M/F Kanhave, der sejler retur i stedet - og den sejler fra Ballen, der bliver den nye modtagehavn på Samsø for færgen fra Kalundborg.

Selvom den nye færge giver mange ændringer, så vil mange nok opleve den nye færge på ruten som en forbedring. Sejltiden mellem Kalundborg og Ballen er nemlig markant kortere end mellem Kalundborg og Kolby Kås - sejltiden reduceres fra en time og 50 minutter til 1 time og 30 minutter.

Samtidig er der plads til flere biler på færgen, ligesom der ifølge Samsøfærgen er størrre komfort for passagerene i vente. Der skal også sejles flere ture i højsæsonen.

Det var egentlig planen, at M/F Kanhave først skulle have erstattet M/F Kyholm mandag - men man valgte altså at droppe denne plan til fordel for at skifte allerede søndag eftermiddag.

00:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App