¨

Samråd om olieulykker

Foto: TV ØST

Selvom de danske kyster er blandt de mest udsatte for miljøkatastrofer som følge af olie- og kemikalieudslip til søs, er det danske beredskab blandt Østersøregi

Hvert år sejler omkring 60.000 skibe forbi sjælland for at komme til og fra Østersøen. Samtidig er de sjællandske kyster og farvande yngleplads for tusindvis af fisk og fugle. Den cocktail gør områderne ekstra sårbare overfor oliespild.

Men beredskabet til at bekæmpe en olieulykke i dansk farvand er blandt de dårligste i hele Østersøregionen. Det viser en undersøgelse, som ingeniørvirksomheden COWI har lavet for Østersølandene.
Det får nu Venstre til at kalde den ansvarlige minister, forsvarsminister Nick Hækkerup, i samråd om problemet:

- Det er uacceptabelt og uholdbart, at beredskabet ikke er rustet til at bekæmpe en katastrofe i dansk farvand. Nu kalder jeg ministeren i samråd for at spørge ham, hvad han har tænkt sig at gøre ved problemet, siger Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen

Han vil nu tage spørgsmålet op i forbindelse med efterårets forhandlinger om besparelser i Forsvaret. Her ser Venstre gerne at miljøberedskabet bliver udliciteret, så det ikke længere er statens opgave:

-Forsvaret står i en situation, hvor der skal spares penge, og derfor skal Forsvaret ikke investere i helt nyt materiel, siger Troels Lund Poulsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App