Sagde sit job på sygehuset op: - Det bliver kun hårdere og hårdere

Region Sjælland er den region, der har sværest ved at rekruttere sygeplejersker. Sabrina Drusskowski fra Nykøbing Falster fik også nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kommer ikke bag på Sabrina Drusskowski, at Region Sjælland har massive problemer med at rekruttere personale.

- Arbejdsvilkårene har ændret sig så meget, og det bliver kun hårdere og hårdere. Så jeg kan også godt forstå, at der mange erfarne, der søger væk fra faget, siger hun og tilføjer:

- Det er ikke kun nye, der er problemer med at rekruttere, det er lige så meget at fastholde dem, der er.

quote Så er det noget andet, der må blive min drøm

Sabrina Drusskowski, sygeplejerske, Nykøbing Falster

Sabrina Drusskowski har selv arbejdet som både studerende, sygeplejerske og tillidsrepræsentant på Nykøbing Falster Sygehus i seks år. 

Men for et år siden skiftede hun sygehuset ud med den kommunale hjemmepleje.

- Mit arbejde var mit liv. Jeg glemte lidt, at der var noget ved siden af. Det var det, der gjorde mit største skridt til, at det skulle jeg ikke længere.

Dårlige arbejdsvilkår

Arbejdsvilkår som dobbeltvagter, manglende indflydelse på arbejdstid og faglige kompromisser fik hende til at sadle om.

Lønnen er ikke højere hos kommunen, men der er plads til at privatliv. Men det har ikke været nemt for Sabrina Drusskowski at skifte job.

- Det betød virkelig meget for mig at arbejde på sygehuset. Det var jo det, jeg skulle. Så man går på kompromis med sin drøm.

Læs også
Gårdejer mangler medarbejdere - fagfolk søger mod byggebranchen
Læs også
Gårdejer mangler medarbejdere - fagfolk søger mod byggebranchen

Når formanden for sygehusudvalget i Region Sjælland, Anne Møller Ronex (R), hopper i arbejdstøjet i næste uge, bliver det med et fokus på sommerens nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. 

De viser blandt andet, at 1580 stillinger - svarende til 64 procent - som sygeplejersker i Region Sjælland ikke blev besat eller udfyldt af personale med de ønskede kompetencer i perioden september sidste år og februar i år. Det gælder sygeplejerskestillinger på både hospitaler og i kommunerne.

Og ser man på Region Sjællands egen jobdatabase er der i øjeblikket 107 opslåede stillinger som sygeplejersker.

- Det, vi kan som regionsråd, er at kigge på arbejdstilrettelæggelse. Også at flytte nogle opgaver væk, for jeg ved, at sygeplejersker løser opgaver, som ikke er deres kerneopgaver, siger Anne Møller Ronex.

Anne Møller Ronex (R) er formand for Region Sjællands Sygehusudvalg. Hun håber, at politikerne på Christiansborg vil være med til at kigge på sygeplejerskernes løn og arbejdsvilkår for at sikre bedre rekruttering.
Anne Møller Ronex (R) er formand for Region Sjællands Sygehusudvalg. Hun håber, at politikerne på Christiansborg vil være med til at kigge på sygeplejerskernes løn og arbejdsvilkår for at sikre bedre rekruttering. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Men Sabrina Drusskowski er ikke sikker på, at det er nok. 

- Selvfølgelig er der noget, som man kan oplære andre faggrupper til. Men der er også noget man ikke kan og ikke skal. Man skal heller ikke oplære sygeplejersker til at lave lægeopgaver.

Appellerer til at kigge på løn

Udover at fordele opgaver ud vil Anne Møller Ronex kigge på, om sygeplejerskerne kan få mere indflydelse på deres arbejdstid. Men hun håber også, at efteråret giver plads til endnu en lønsnak med Christiansborg.

- Jeg appellerer til, at man på landsplan kigger på, om man kan bemande vores sundhedsvæsen med de lønniveauer, der er, siger Anne Møller Ronex.

Læs også
Anna skriger efter flere hænder: - Vi er nødt til at sige nej til nogle gæster
Læs også
Anna skriger efter flere hænder: - Vi er nødt til at sige nej til nogle gæster

Sabrina Drusskowski har svært ved at se, hvordan man fikser en problematik, man i hendes øjne har forsømt i årevis.

Så hun har nu valgt et arbejde, som giver plads til hendes faglighed og privatliv.

- Så må jeg gøre noget andet. Så er det noget andet, der må blive min drøm. Og det er jo det gode lige nu, at manglen på sygeplejersker skaber så mange muligheder for os, siger hun.


Nyhedsoverblik