Sag om million-svindel udsat

En sag om million-svindel i forbindelse med luksusbyggeriet Slotsbryggen i Nykøbing Falster blev overraskende udsat her til eftermiddag. En 33-årig mand har tilstået, at han brugte falske bankgarantier til at købe hele erhvervsdelen af byggeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en sag om bedrageri i superliga-klassen, som byretten i Nykøbing Falster i dag skulle tage stilling til.

Ifølge anklageren har en 33-årig mand gjort sig skyldig i bedrageri og dokumentfalsk for intet mindre end 28 millioner kroner.

Manden har tidligere tilstået, og sagen i dag skulle derfor afvikles som en ren tilståelsessag. Men sagen udviklede sig i en overraskende retning.

Den anklagede forklarede under retsmødet, at de bankgarantier, som han havde stillet, var det pure opspind. Han havde selv lavet dem på sin computer, og herefter havde han opdigtet samtlige navne og logoer.  

Men dommeren følte ikke, at forklaringen støttede den anklagedes tilståelse, og derfor er sagen nu udsat.

Den udvikling i sagen ærgrer direktøren i DB Partner A/S, som er det firma, der har stået for opførelsen af bygningerne ved Slotsbryggen.

- Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at han får en dom af en eller anden art. Men det har jeg jo ingen glæde af. Jeg vil gerne have sagen lukket, fortæller Henning Christoffersen.

Sagen skal formentlig nu afgøres som en domsmandssag, der er væsentlig mere omfattende end den tilståelsessag, der var lagt op til i dag.