Sag mod Post Danmark genoptages

Post Danmark bliver igen fokus for en efterforskning. Sagen startede, da flere postansatte følte sig krænkede over, at en leder havde presset dem for intime oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det tog statsadvokaten under to uger at beslutte, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal genoptage efterforskningen i en sag mod Post Danmark for mulig overtrædelse af loven om helbredsoplysninger på arbejdsmarkedet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Politiet opgav ellers i oktober at sigte Post Danmark og kaldte sagen grundløs. Sagen handler om postansatte, der har følt sig krænkede over, at en distributionsleder pressede dem for intime oplysninger under sygesamtaler.

- Den hurtige afgørelse er for os et tegn på, at man ikke har været i tvivl. Vi var grundige i vores anke, og det glæder mig at sagen genoptages. Også i forhold til de mange ansatte, der udspørges om helbredsoplysninger af deres arbejdsgiver, siger Niels Erik Danielsen, 3F Slagelse, til Nyhedsbrevet 3F.

Politiet rejste i 2006 tiltale i samme sag mod distributionslederen, og han er også fortsat i søgelyset. Men 3F Slagelse håber, at Post Danmark, og ikke distributionslederen, ender på anklagebænken, så de ikke bare kan lsende sagen videre til en ansat, pointerer Niels Erik Danielsen.