Sæsonens første pelsauktion er i gang - priserne er steget

Lørdag skød Kopenhagen Fur salgssæsonen 2021 i gang med en onlineauktion af to millioner minkpels. Indtil videre tegner der sig et billede af priser i vækst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag gik Kopenhagen Furs salgssæson 2021 i gang med en onlineauktion af to millioner minkskind.

Auktionen er stadig i gang, men der begynder allerede nu at tegne sig et billede af kundernes ønske om at handle.

- Det tegner pænt. Priserne er steget. Vi ligger lige omkring en gennemsnitspris på omkring 250-260 kroner, og det er noget bedre end sidste år, hvor sæsonen sluttede med en gennemsnitspris på 150-160 kroner, fortæller minkavler og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening Ann-Mona Kulsø Larsen.

Hun har selv 1400 skind med på auktionen, og hun mener, at der er flere grunde til, at priserne på skind er steget.

- Sidste år blev der handlet meget forsigtigt, fordi man var i tvivl, om man kunne få skindene afsat. Det kunne man, og derfor har køberne ikke rigtig noget på lager. En grund er selvfølgelig også, at det fremadrettet bliver sværere at få danske skind, fortæller hun.

Udover forsigtigheden og en fremtid med færre danske minkskind er vejret også en faktor, der spiller ind på priserne.

quote Vi ligger lige omkring en gennemsnitspris på omkring 250-260 kroner, og det er noget bedre end sidste år

Ann-Mona Kulsø Larsen, minkavler og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening

Danmark og mange andre lande rundt om i verden har fået en kold vinter, og det betyder, at efterspørgslen på pels stiger.

- Når det er pivkoldt, er pels noget af det eneste, der kan holde på varmen, så det er klart, at når det bliver så koldt, så bliver pels eftertragtet, fortæller Ann-Mona Kulsø Larsen.

Fortsætter salget som det ser ud nu, kan Ann-Mona Kulsø Larsen se frem til en fortjeneste på 10-15 kroner per skind, men selvom det ligner et lille overskud for hende, er det ikke nødvendigvis det generelle billede for resten af landets minkavlere.

- Det ligner, at vi alle kommer til at balancere lige omkring en produktionspris. Det er en lille aktion og starten på noget. Vi kommer fra et meget lavt niveau, men det at vi kommer op og får dækket produktionen, det er klart positivt, fortæller hun

Kan ikke spå om priserne i fremtiden

Den næste auktion er i april, og derefter venter den store auktion i juni, hvor verdensprisen bliver sat, men selvom priserne er steget til denne aktion, kan man ifølge Ann-Mona Kulsø Larsen ikke spå om priserne i fremtiden.

Læs også
Minkavlerformand om aftale: Det giver ro – men udbetalingerne har lange udsigter

- Man kan aldrig spå om priserne, men med detaljen om, at der ikke er flere danske skind, så er en forsigtig tanke, at priserne vil stige, men der kan ske meget, så de ikke gør.

Auktionen slutter tirsdag.