Særlig uddannelse skal skaffe flere unge læger til Region Sjælland

Et nyt forsøg med lægeuddannelsen i Region Sjælland skal skaffe flere unge læger til regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Unge læger kan fremover slippe for at skulle flytte rundt, mens de er under uddannelse.

For et nyt forsøg gør det muligt for unge læger at få en garanti for, at deres uddannelsesforløb bliver i samme region eller by, hvis de vælger Region Sjælland som uddannelsessted.

Det skriver Sundheds og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi vil i regeringen gerne gøre det mere attraktivt at slå sig ned som læge de steder, hvor der mangler læger. Derfor har jeg godkendt endnu et forløb, der giver unge læger mulighed for at blive længere tid samme sted, samme region, så de undgår at skulle flytte fra den ene til den anden ende af landet. Det kan nemlig være svært, hvis man både har børn, ægtefælle og realkreditlån, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i pressemeddelelsen.

FAKTA OM LÆGEUDDANNELSEN:

Et femårigt projekt

Forsøget med uddannelsesforløbene har sundhedsministeren netop godkendt for Region Sjælland. Det skal skaffe flere unge læger til regionen.

- Vi håber selvfølgelig, at forsøget på sigt også vil give de unge læger lyst til at blive i regionen, når de er færdige med deres uddannelse. For vi har brug for, at der er tilstrækkelig mange læger alle steder i landet, så patienterne kan få behandling af høj kvalitet, uanset hvor de bor, siger sundhedsministeren.

Forsøget er et femårigt projekt, der løber fra 2019. Det betyder, at Region Sjælland kan oprette op til 58 uddannelsesforløb. Sundhedsministeren har godkendt lignende forsøg i Region Syddanmark og i Region Nordjylland.