Sådan undgår du tøvejrsskader (Video)

Kong Vinter slipper grebet på os. Tøvejret er over os, og forsikringsselskaberne varsler mindst dobbelt så mange tøvejrsskader som sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et af de steder, hvor vinteren har sat sine tydelige spor er i Vordingborg. Her drypper det flere steder ind i fodboldklubbens omklædningsrum.

- Det fosser ind med vand, og loft og isolering er begyndt at drysse ned flere steder, siger bestyrelsesmedlem Mads Werner fra Vordingborg IF.

[video:video_mangler:100225_vandskader.flv]

Det varer ikke længe, før fodboldsæsonen bliver fløjtet i gang, og det er lidt af et problem for klubben.

- Vi har jo set, at taget er ved at styrte sammen flere steder, så vi tør ikke lade spillerne klæde om i omklædningsrummene, siger Mads Werner.

Vordingborg IF er langt fra de eneste, der har problemer i tøvejret. Når sneen smelter, regner Forsikringsoplysningen med, at skadesanmeldelserne vil vælte ind til forsikringsselskaberne.

- Allerede på nuværende tidspunkt har vi dobbelt så mange skader, som vi havde sidste vinter. Men man kan ikke sammenligne. Den her vinter er bare anderledes. Kold og lang, siger chefkonsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

Det gælder om at forebygge tøvejrsskader. Man kan nemlig ikke regne med, at forsikringen dækker.

- Hvis man slet ikke foretager sig noget, hvor det er muligt at gøre noget, så er der den risiko, at dit forsikringsselskab siger nej til at dække skaden, siger Christian Skødt.

Gode råd
Herunder giver bygningskonstruktør Morten Mathiasen fra Bolius gode råd til, hvordan du undgår tøvejrsskader.

[video:video_mangler:GODE_RAAD_TOVEJR.flv]

 

Her er tre ting, som husejeren især skal passe på:

Fygesne på loftet

Fygesne kommer ind på loftet ved selv de mindste sprækker og revner i taget. Stort set alle tage har udluftning, hvor fygesneen kan komme ind. Når tøvejret sætter ind, smelter fygesneen og kan give alvorlige vandskader på huset.
Uanset om taget er helt nyt eller gammelt, bør man tjekke loftet for sne, der kan ligge overalt på loftet. Er der snebunker, skal det hurtigst muligt fjernes.

De fleste forsikringsselskaber dækker ikke de vandskader, som smeltet fygesne giver.

Snedriver op ad husmure
Husejere bør tjekke alle deres husmure for store snedriver. Hvis der kommer et voldsomt tøvejr, kan smeltevandet fra snedriver op ad en husmur give alvorlige vandskader i huset.

Fjern sneen langs husmurene og grav render i sneen til nærmeste afløbsbrønd.

De fleste forsikringsselskaber dækker ikke de vandskader fra smeltevand, der trænger gennem husmuren. Kun hvis ens hus ved et voldsomt tøbrud bliver oversvømmet af den smeltende sne, vil forsikringen dække.

Snetryk på flade tage
Store mænger sne på flade tage eller tage med lille taghældning kan få taget til at brase sammen. Det gælder både tage på huse, carporte og udhuse.  Især store mængder tøsne, der vejer mere end ny- eller frostsne, giver risiko for sammenstyrtning.

Styrter et tag sammen, dækker forsikringen i de fleste tilfælde. Skyldes sammenstyrtningen en fejlkonstruktion, dækker forsikringen dog ikke. Forsikringen dækker heller ikke, hvis husejeren nemt har haft mulighed for at fjerne sneen fra taget.

Kilde: Forsikringsoplysningen

 


Nyhedsoverblik