Sådan går det mobbede Mathilde i dag

I 4 år blev Mathilde fra Regstrup ved Holbæk mobbet i skolen. I går fortalte hun om de mange episoder på landsdækkende tv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var langt fra nogen blid indgang til folkeskolen, som Mathilde fik, da hun begyndte i 0. klasse på Nr. Jernløse Skole i Holbæk Kommune. De første 4 skoleår blev hun mobbet af specielt én dreng, og tirsdag aften fortalte hun i TV2-programmet 'Mobbet', hvordan det påvirkede hende.

- Når jeg kigger på ham, bliver jeg både vred og bange på samme tid. På en måde har jeg lyst til at tvære ham ud som et insekt, og på en anden måde har jeg lyst til at løbe langt væk og og gemme mig. Og græde. For jeg er stadig bange for, at han skal finde på noget. Bare det at høre hans stemme..., siger hun i dagens udgave af B.T.

Læs også: Mobning bag bombetrussel

Mobbede og slog

Sammen med en gruppe kammerater gjorde hendes plageånd det surt for hende at gå i skole. De mobbede hende og slog hende, så hun var sort på den ene skulder på tidspunkt. Selv om nogle af lærerne havde set overgrebene, og Mathildes forældre kontaktede drengens forældre, blev tingene ikke bedre, og i 2010 begyndte Mathilde i 4. klasse på en privatskole.

Læs også: Mobbepolitik forhindrede ikke selvmord

Vred indeni

I dag bliver hun ikke mobbet, men hun har ar på sjælen over den hårde skolestart og fortæller blandt andet til avisen, at hun har svært ved at tro på sig selv, og at hun har så meget vrede inden i sig.

Holbæk Kommune er blevet forholdt sagen om Mathilde og den massive mobning, hun var udsat for. Skolechef Marianne Stentebjerg siger til B.T., at hun er ked af det, Mathilde har været udsat for, og at der i dag er lavet flere tiltag for at dæmme op for mobning i skolen. Blandt andet fordi der i 2009 var en tragisk sag om en blot 12-årig dreng fra Tuse Næs, der begik selvmord på grund af mobning.