Sådan får du kemifri fastelavn

Børnene vil klædes ud som Spiderman, prinsesse og skildpadde. Men pas på, kostumer og ansigtsmaling kan være sundhedsskadeligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fastelavnskostumerne skal være eventyrlige og flotte, men hvis du selv kaster dig over at kreere en cool robot eller et ridderkostume, gælder det om at tænke sig om.

- Man skal være opmærksom på, at ansigtsmaling kan være allergifremkaldende. Det gælder både det, som indeholder farvestoffer og parfume, som reelt er helt unødvendigt, siger Ewa Daniél fra Astma-Allergiforbundet.

Ansigtsmaling kan altså være skadeligt, hvis man bruger produkter, der indeholder de forkerte stoffer. Men der er hjælp at hente. Det bedste råd er at købe de produkter, som er testet og CE-mærkede. Derudover er det en god idé at smøre en fed creme i ansigtet på de små, før du maler en sommerfugl eller laver klovnesminke. Desuden er det en god idé at bruge så lidt ansigtsmaling som muligt - og så sjældent som muligt.

- Selv om mange tror det, så er økologiske produkter ikke nødvendigvis fri for allergifremkaldende stoffer. Derfor gælder det om at vælge dem, der er uden parfume og essentielle olier, siger Ewa Daniél.

Det er ikke kun ansigtsmaling, som kan være skadeligt for børnene. Hvis du overvejer at bruge maling og lim, gælder det om at holde sig fra produkter, som indeholder ftaler og klorerede opløsningsmidler - det kunne for eksempel være svanemærket lim.

Hvis du vil læse mere om ansigtsmaling og have flere gode råd til en kemikaliefri fastelavn kan du klikke her:

http://www.mst.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/2009/200930012009_Farverig_fastelavn_med_mindre_kemi.htm

http://dinhverdag.astma-allergi.dk/tipstilhverdagogferie/tipstilhoejtider/fastelavn