Så mange personer blev vaccineret i Bilka

Sundhedsstyrelsen sætter nu tal på, hvor mange, der i weekenden blev vaccineret i Bilka i vores område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et prik i armen - og så ind at købe mad til resten af ugen i Bilka.

Sådan gik det for de borgere, der i weekenden tog imod tilbuddet om at blive vaccineret mod covid-19 ved en af de mange popup-vaccinationssteder, som blev oprettet i weekenden.

Her blev det muligt at blive vaccineret hos Føtex og Bilka i en række byer landet over.

I vores del af landet skete det i Bilka i Næstved og hos Bilka i Slagelse. I Næstved tog 20 borgere imod tilbuddet om vaccination - i Slagelse tog syv imod tilbuddet, oplyser Sundhedsstyrelsen.

I den lave ende

På landsplan blev 386 personer vaccineret i forbindelse med popup-vaccinationsstederne i supermarkederne. Tilslutningen til de to lokale supermarkeder er i den lave ende af spektret. Flest blev vaccineret hos Bilka i Odense, hvor 64 blev vaccineret.

Sundhedsstyrelsen er dog meget glade for indsatsen med indsatsen.

- Det er endnu en flot indsats fra vores samarbejdspartnere i kommuner, regioner og detailhandel, som har været med til at øge tilslutningen til vaccination mod covid-19. Samtidig viser resultaterne, at der fortsat er borgere, som gerne vil vaccineres, når de får et lokalt tilbud, siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Mere af samme slags

Styrelsen oplyser, at der fortsat er en del i aldersgruppen 20-34 år, der endnu ikke er vaccineret. Sundhedsstyrelsen fortsætter derfor indsatsen for at få flere vaccineret også i denne aldersgruppe.

Det skal blandt andet ske ved kulturtilbud rundt omkring i landet. I weekenden skete det i København i forbindelse med the Minds of 99-koncerten.

- At kulturlivet igen er åbent, og at så mange mennesker kan samles om kultur og fællesskab er et tegn på, at mange allerede er vaccineret, men det er vigtigt for den fortsatte kontrol med epidemien, for den enkeltes helbred og for de mere sårbare gruppers helbred, at vi får de sidste med. Derfor tæller hvert et stik i vaccinationsindsatsen, siger Niels Sandø.