S kræver Bendtsen ind i sag om Trelleborg-krak

Måske behov for strammere regler for bankers anbefaling og salg af egne aktier til deres kunder, lyder det fra Socialdemokraterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialdemokraten Ole Hækkerup vil have økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) til at gå ind i sagen om den kuldsejlede Slagelse-bank  Bank Trelleborg.

Ole Hækkerup, der sidder i erhvervsudvalget og er valgt i Sjællandskredsen, spørger om Bendtsen finder den sammenblanding af markedsføring og rådgivning, som Banktrellebrog har udført, rimelig. Bank Trelleborg anbefalede nemlig helt op til kort før sit kollaps kunderne at købe aktier i banken.

- Det er problematisk, at banken på den ene side agerer som rådgiver for kunderne, samtidig med at den godt ved, at det ikke nødvendigvis er en god forretning. Vi skal have undersøgt, hvad man kan gøre ved det, og hvordan vi undgår at havne i den samme situation i fremtiden, siger Ole Hækkerup til dagbladet Børsen.

Bank Trelleborg kom for nylig i voldsomme økonomiske problemer og er nu overtaget af Sydbank. Det har betydet et kæmpetab for aktionærerne.

Fredag ventes aktionærerne i øvrigt at få et brev fra banken, hvor de får besked om årsagen til den økonomiske krise, der førte til, at deres aktier mistede en fjerdedel i værdi over en weekend.