S forlader aftale om busbilletter i protest

Socialdemokraterne vil ikke være med til at hæve prisen på busbilletten og forlader derfor trafikdelen i kommunalreformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialdemokraterne bryder ud af den del af kommunalreformen, der handler om trafik. En del af aftalen omhandler de regionale trafikselskaber, som blandt andet står for busdriften landet over. Det har mundet ud i model, hvor trafikselskaberne får mulighed for at skrue prisen på en busbillet højere op, end Socialdemokraterne kan acceptere.  

- At man kan foreslå endnu flere stigninger efter år med stigninger er forrykt, siger Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke, der er valgt i Næstved-kredsen

 - Det viser, at man ikke har forstået det alvorlige problem i, at prisen stiger og kvaliteten falder i den offentlige transport. Prisen er i forvejen steget helt exceptionel meget, og det har skræmt folk væk fra den kollektive trafik, siger Magnus Heunicke, der  understreger, at S ud over at have tilsluttet til skattestoppet for den kommende valgperiode, også arbejder med et takststop. Derfor vil partiet ikke være med til, at taksten for brug af offentlig transport skal stige.

- Med ministerens forslag vil prisen på den kollektive trafik stige med mere end pris- og lønudviklingen. Vi arbejder med et takststop på kroner og ører, siger Magnus Heunicke.