Rygter førte til køllebank

Et kølleoverfald i Glumsø i april er nu opklaret, mener politiet. Motivet til afstraffelsen var tilsyneladende ondsindede rygter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet mener nu at have opklaret et groft overfald i april på en 40-årig mand i Glumsø sydøst for Slagelse. To mænd er fængslet i sagen, der tilsyneladende bunder i lokale rygter. 

Det var i begyndelsen af april, at offeret midt om natten blev opsøgt i sit hjem af en mand, der slog ham ned med en kølle. Gerningsmanden tog både lidt penge, et stereoanlæg og en mobiltelefon med sig, før han forsvandt fra stedet.

I lokalsamfundet var der åbenbart flere, der havde den opfattelse, at den 40-årig gik og spredte ondsindede rygter om en anden af bysbørnene. I centrum for rygtestrømmen befandt sig en 41-årig mand, og han er nu fængslet og sigtet for at være den, der bestilte afstraffelsen. 

Onsdag blev en 29-årig mand fra Ringsted så også fængslet. Ifølge politiet er han den, der udførte overfaldet. Offeret måtte tilbringe fem dage på hospitalet med kvæstelser i hovedet. Efterforskerne ønsker ikke at uddybe, hvilken slags rygter, der var tale om.
  /ritzau/