Rygerslagsmål

Vil man ryge i arbejdstiden - så koster det. Det er virkeligheden på en arbejdsplads i Ringsted. Hér er rygerne nu tvunget til at stemple ud, hvis de vil ryge en cigaret. Helt hen i vejret, mener fagforbundet 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Lauritz Knudsen i Ringsted vil man ikke betale for rygernes pauser. Derfor må de ansatte selv punge ud, hvis de trænger til en smøg i arbejdstiden.

- Det er jo irriterende, at man skal stemple ud og ind for at ryge. Vi er vel ikke andenrangsmennesker, fortæller Anni Sørensen.

For knapt et år siden blev Anni Sørensen og hendes kollegager omfattet af nye rygeregler. Et regelsæt, der blev fastlagt for at give rygere og ikke-rygere lige vilkår.

- Den her ordning har vi indført, fordi vi betragter rygning, som noget man gør i fritiden, siger fabriksdirektør Tom Andersen.

Lauritz Knudsen er ikke alene med holdningen om, at rygerne selv bør betale for deres last. Dansk Arbejdsgiverforening mener heller ikke, at arbejdsgiverne skal betale for rygernes pauser - en udmelding, der tænder gløden hos fagforbundet 3F.

- Jeg vil sammenligne det med, at hvis folk skal på toilet eller andet, skal man så også til at stemple ud for de ting? Det er jo diskriminering af mennesker, der ryger, siger formanden for 3F i Næstved, Kim Rozalski.