Rute 21 er forældet, før den er bygget

Motortrafikvejen rute 21 i Nordvestsjælland har tidligere været udsat for forsinkelser. Nu døjer projektet med endnu værre problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i det nordvestlige Sjælland er trætte af at vente på en ny motortrafikvej.

Men de er endnu mere trætte af, at vejen nu ser ud til at være forældet allerede  inden den første asfalt er lagt.

- Det kan da ikke hjælpe noget, at de laver noget, der er forældet, efter min mening. Så kan de lige så godt lade være. Jeg synes, der bliver slået mennesker nok ihjel ude i trafikken, siger Myrna Jensen fra Asmindrup.

Borgmester i Odsherred Kommune, Finn Madsen (Soc.dem.), er enig med hende.

- Der må være nogle, der har lidt røde ører i forhold til, at man sidder og projekterer på den måde her, siger han i dag.

Grunden til deres utilfredshed er, at vejprojektet er planlagt efter nogle sikkerhedsmæssige standarder, som gjaaldt, da projektet blev godkendt for næsten 10 år siden.

Sidste år indførtes nye standarder for, hvordan en motortrafikvej gøres sikrest muligt. Det sker blandt andet ved at lave to spor i hver retning og ved at lave autoværn imellem de to køreretninger.

Men i projekteringen for rute 21, som altså følger 10 år gamle standarder, er der kun penge til et enkelt spor i hver retning, suppleret med nogle få overhalingsmuligheder undervejs.

Der er heller ikke sat midler af til autoværn.

- Jeg synes da, det er tåbeligt, at man ikke sørger for, at sikkerheden er i top. Der bliver jo flere og flere biler på vejene, og det er da for åndssvagt, at man ikke følger med der, siger Henrik Silz, der er feriegæst i Høve Strand.

Finn Madsen vil nu gå videre med sagen over for Folketingets Færdselsudvalg for at se på, om det er muligt at få bevilliget ekstre penge, så projektet enten kan leve op til de nye standarder eller, som hans ønske er, så det kan blive en motorvej istedet.