Ruster sig til stormflod

For snart et år siden blev flere af regionens kyster ramt af stormflod. Nu arbejdes der rundt om i de små samfund for at forebygge skaderne, hvis efterårsstormene skulle få vandet til at stige igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forberedelserne til efterårets voldsomme vejr er i gang på Reersø. Det er snart et år siden at halvøen blev ramt af stormfloden.

- Det har da fået os til at rykke tættere sammen herude, siger Knud Egegaard, der selv måtte gå rundt i havvand i huset sidste år.

Flere hundrede sandsække bliver fyldt. Beboerne vil gerne være på forkant, hvis vandet stiger igen. Derfor har man selv oprettet et lokalt beredskab

- Vandet oversvømmer lynhurtigt vejen, så man kun kan komme herud via luftvejen. Derfor har vi taget det her initiativ, så vi kan hjælpe os selv, fortæller Knud Egegaard.

Den 1. og 2. November sidste år blev regionen ramt af en stormflod. Vandmasserne brød gennem digerne mange steder, og huse stod under vand. Der er stadig synlige beviser fra de skræmmende døgn.

Også andre steder i regionen bliver der arbejdet for at mindske skaderne ved nye oversvømmelser. Lilleø forsvandt næsten helt sidste år. Her lægger man ekstra sten ved de ødelagte diger, og på Omø får beboerne gode råd om, hvordan man kan forsøge at holde vandet ude.