Røverioffer sikrer sig

Ovenpå flere eksempler på røverier i folks private hjem sikrer et tidligere røverioffer sig nu med nyt alarmsystem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagtermester Wandy la Cour blev den 5. februar i år brutalt overfaldet og røvet i sit eget hjem da han og konen lå og sov.

- Det var en meget meget grim oplevelse, siger Wandy la Cour.

Nu har familien investereret 10.000 kroner i et nyt alarmsystem.

- Hvis folk kommer ind, altså ubudne gæster, så har vi en alarm her der larmer 120 db og vi har to udenfor, så håber vi at naboerne er lidt opmærksomme på, at der er noget galt inde ved Hanne og Wandy, siger Wandy la Cour.

Godt 10.000 danskere gør hvert år som Wandy la Cour og investerer i et alarmanlæg. Hos Politiet i Ringsted vil man ikke anbefale folk at købe et alarmanlæg til privaten.

- Det må man gøre op med sig selv om man mener man føler sig tryg ved at have en alarm hjemme. Jeg har ingen alarm hjemme, og jeg påtænker heller ikke at gøre det. Man skal også passe på ikke at barikadere sig og lade sig styre af en folkestemning og frygten for at blive overfaldet, siger vicepolitinspektør Henrik Funder Kristensen fra Politiet i Ringsted.

Siden røveriet hos slagtermesteren har der været andre sager hvor folk er blevet overfaldet og røvet i deres eget hjem. Men politiet mener ikke, at vi generelt behøver at frygte at brutale røvere slår til mod private hjem.

- Mit indtryk er, at de her gerningsmænd er gået målrettet efter helt bestemte personer, der enten har udbredt sig om at de har værdier hjemme, eller som måske fremtræder i medierne med at man er velhavende. Så hvis man er en ganske almindelig familie og ikke har værdier hjemme, så skal man ikke frygte dennher form for forbrydelse, siger vicepolitinspektør Henrik Funder Kristensen fra Politiet i Ringsted.

Wandy la Cour blev truet til at udlevere et større beløb der lå i hans pengeskab. Med det nye alarmsystemet føler han sig nu mere tryg. Men han er sikker på at ender galt med røverier der sker i folks hjem.

- Inden der er gået et år så garanterer jeg dig for at der er mord i røven af det der. Det tror jeg på, for vi kan se at det eskalerer. Den form for forbrydere respekterer ikke menneskeliv, siger Wandy la Cour.